سیستم عامل مکینتاش|ویژگی های مکینتاش|سیستم عامل مک

  • نویسنده : امیرعلی
  • یک شنبه 29 اردیبهشت 1398
  • 0 کامنت

سیستم عامل مکینتاش

مکینتاش سیستم عامل انحصاری اپل است که در سال  ۱۹۸۴ برای لپ تاپ های مک سری اول معرفی شد.

مکینتاش اصلی اولین رایانه شخصی شخصی بود که دارای یک رابط کاربری گرافیکی، صفحه نمایش و ماوس بود.

مدل های قدیمی مکینتاش گران قیمت بود.

سیستم های مکینتاش موفقیت زیادی در آموزش و پرورش و نشر رومیزی را به دست آوردند و اپل را به عنوان دومین تولید کننده رایانه های شخصی برای دهه آینده نگه داشتند. در اوائل دهه 1990 اپل Macintosh LC II و Color Classic را معرفی کرد و اپل به عنوان سومین تولید کننده PC، به سمت سوم رسید.

به اعتقاد استیو جابز، خط تولید مکینتاش بسیار پیچیده است.

اپل همچنین مجموعه ای از سیستم عامل های Macintosh را توسعه داده است. نسخه های اولیه ابتدا هیچ نامی نداشتند اما در سال 1988 به نام «سیستم نرم افزار مکینتاش» شناخته می شدند و «سیستم عامل Mac OS» در سال 1997 با انتشار سیستم عامل Mac OS 7.6 شناخته می شد و به همین ترتیب «سیستم عامل کلاسیک مک» نامیده می شد. در سال 2001، اپل Mac OS X را منتشر کرد، یک سیستم عامل مبتنی بر یونیکس مدرن است که بعدها به نسخه OS X در سال 2012 و پس از آن macOS در سال 2016 دوباره بازنویسی شد. نسخه فعلی macOS Mojave، منتشر شده در تاریخ 24 سپتامبر 2018 است. مکینتاش مبتنی بر  پردازنده های اینتل قادر است با سیستم Boot Camp یا نرم افزار شخص ثالث سیستم عامل های غیر اپل مانند لینوکس، OpenBSD و مایکروسافت ویندوز را اجرا کند. اپل همچنین سیستم عامل مبتنی بر یونیکس را برای مکینتاش به نام A / UX از سال 1988 تا 1995 تولید کرد که بسیار شبیه به نسخه های معاصر نرم افزار سیستم مکینتاش بود. اپل مجوز MacOS را برای استفاده در رایانه های غیر اپل مجوز نمی دهد، با این حال سیستم 7 به شرکت های مختلف از طریق برنامه کلون مکینتاش Apple از سال 1995 تا 1997 مجوز داده شد. تنها یک شرکت UMAX Technologies به طور قانونی به حمل کلون هایی که Mac OS 8 داشتند، مجوز داده شد.یک گروه بزرگ در جهان وجود دارد که کارش هک کردن os x برای همین نسخه هک شده آن با نام هکینتاش عرضه شده و برای تمامی دستگاه ها قابل استفاده میباشد.

پروژه مکینتاش در سال 1979 آغاز شد، زمانی که Jef Raskin، یک کارمند اپل، یک رایانه آسان برای استفاده، کم هزینه برای کاربر معمولی فراهم کرد. او می خواست نام رایانه خود را پس از نوع مورد علاقه خود از سیب، McIntosh، اما املا به دلایل قانونی به "مکینتاش" تغییر یافت، به عنوان اصلی همان املا بود که توسط McIntosh آزمایشگاه، شرکت، صدا سازنده تجهیزات استیو جابز درخواست کرده است آزمایشگاه مکینتاش به اپل یک نسخه از نام جدید را امضا کند، بنابراین اپل میتواند از آن استفاده کند

 این درخواست منحل شد، و مجبور شد که اپل در نهایت حق استفاده از این نام را بخرد. 


سیستم عامل مکینتاش

سخت افزار

اپل تولید سخت افزار را به تولید کنندگان تجهیزات اصلی مانند Foxconn و Pegatron واگذار می کند،  به خاطر حفظ درجه بالایی از کنترل محصول نهایی. اکثر شرکت های دیگر (از جمله مایکروسافت) نرم افزاری را ایجاد می کنند که می تواند بر روی سخت افزار تولید شده توسط انواع اشخاص ثالث مانند Dell، HP Inc. / Hewlett-Packard / Compaq و Lenovo اجرا شود. در نتیجه، خریدار مکینتاش دارای گزینه های نسبتا کمتری هستند، اما این محصولات یکپارچه سازی عالی در مقایسه با یک خریدار مایکروسافت دارند.

خانواده فعلی Mac از پردازنده های Intel x86-64 استفاده می کنند. اپل یک شبیه ساز را در طی گذار از تراشه های PowerPC معرفی کرد، همانطور که در طی گذار از معماری Motorola 68000 یک دهه پیش از آن بود. مکینتاش تنها پلتفرم رایانه اصلی است که با موفقیت به یک معماری پردازنده جدید منتقل شد و این کار دو بار انجام شده است. تمام مدل های مک فعلی با حداقل 8 گیگابایت رم به عنوان استاندارد عرضه می شود. رایانه های کنونی Mac از کارت های گرافیکی ATI / AMD Radeon یا Nvidia GeForce استفاده می کنند و همچنین گرافیک Intel اینتل را در پردازنده اصلی ساخته اند.

تمام Mac های فعلی بدون دی وی دی رام ساخته میشوند.اما اپل یک درایو خارجی قابل حمل با قابلیت خواندن سی دی ،دی وی دی و بلو ری معرفی کرده. اپل این را به عنوان SuperDrive استفاده می کند. Mac فعلی شامل دو پورت استاندارد انتقال داده است: USB و Thunderbolt (به جز Retina MacBook که تنها دارای پورت USB-C و پورت هدفون است). MacBook Pro، iMac، MacBook Air و Mac Mini نیز در حال حاضر دارای پورت Thunderbolt هستند که اپل می تواند داده ها را با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه انتقال دهد. اپل در دهه اخیر شروع به استفاده از دوربین های iSight در مدل های مناسب و یک رابط رسانه ای به نام Front Row می کند که توسط Remote Remote یا Keyboard اپل برای دسترسی به رسانه های ذخیره شده بر روی آن عمل می شود کامپیوتر رایانه. با این حال، Front Row از سال 2011 متوقف شده است، و راه دور اپل دیگر با مک های جدید همراه نیست.

سخت افزار مکینتاش

نرم افزار

مکینتاش اصلی اولین کامپیوتر شخصی موفق بود که از یک رابط کاربر گرافیکی بدون خط فرمان استفاده کرد.

این سیستم عامل در حال حاضر به عنوان Mac OS کلاسیک شناخته شده است، این سیستم نرم افزار در سال 1984 با اولین مکینتاش معرفی شد، در سال 1997 به سیستم عامل مک تبدیل شد و تا نسخه 9.2.2 تکامل یافت.

در اصل، معماری سخت افزاری  سیستم عامل کلاسیک مک با Mac OS مرتبط بود و غیر ممکن بود که یک سیستم عامل جایگزین بوت شود. رایج ترین راه حل این است که سیستم عامل مک را بوت کنید و سپس کنترل را به یک برنامه بوت لودر مبتنی بر سیستم عامل Mac OS بگذارید. حتی از سوی اپل برای A / UX و MkLinux استفاده شده است، این تکنیک از زمان معرفی PCI Macs مبتنی بر بازپشتیبانی غیر ضروری است، اگرچه قبلا برای راحتی در بسیاری از سیستم های قدیمی دنیای ROM به دلیل اشکالات در اجرای سیستم عامل مورد استفاده قرار گرفت. از آن به بعد، سخت افزار مک بطور مستقیم از Open Firmware در اکثر مکینتاش های مبتنی بر PowerPC یا EFI در تمام مکینتاش مبتنی بر اینتل بوجود می آید.

در سال 2001، اپل Mac OS X را معرفی کرد (به نام OS X در سال 2012 و macOS در سال 2016)، ؛ ویژگی های جدید آن شامل داک و رابط کاربری Aqua است. از آنجا که macOS یک سیستم عامل یونیکس است که به شدت از FreeBSD قرض می گیرد، بسیاری از برنامه های کاربردی نوشته شده برای لینوکس یا BSD بر روی آن اجرا می شوند. بسیاری از برنامه های کاربردی نرم افزاری برای مکینتاش وجود دارد. بسیاری از کسانی که از توسعه دهندگان بزرگ، مانند مایکروسافت آفیس و فتوشاپ هستند، به طور فعال برای MacOS و ویندوز فعال هستند. مقدار زیادی از برنامه های کاربردی نرم افزاری منبع باز، مانند مرورگر وب فایرفاکس و مجموعه آفیس لیبره آفیس، متقابل پلت فرم هستند، و در نتیجه نیز بطور مکتوب در macOS اجرا می شود.

به دنبال انتشار Mac مبتنی بر اینتل، نرم افزار مجازی سازی پلت فرم شخص ثالث مانند Parallels Desktop، VMware Fusion و VirtualBox شروع به ظهور نمود. این برنامه ها کاربران را قادر می سازد تا مایکروسافت ویندوز و یا  نرم افزار های مخصوص ویندوز را روی مک بوک خود پیاده سازی کنند. اپل همچنین بوت کمپ ویندوز را برای مک عرضه می کند که به کاربران کمک می کند تا ویندوز ایکس پی، ویستا، 7، 8، 8.1 یا 10 و بوت اصلی دوگانه بین Mac OS X و ویندوز را نصب کنند.

نرم افزار مکینتاش


مزایایی Os x :

۱- سرعت بالا

۲-بهینه بودن نرم افزار

۳-امنیت بالا

۴-داشتن فروشگاه نرم افزاری اختصاصی

۵-نرم افزار های کاربردی اختصاصی

۶-راحتی استفاده

۷-استفاده بهینه از انرژی

۸-سازگار بودن با آیفون

۹-قابلیت های شخصی سازی نسبتا مناسب



معایب Os x :


۱-سازگار نبودن با ویندوز

۲-عدم پشتیبانی از زبان فارسی

۳-عدم سازگاری با اندروید

۴-کم بودن نرم افزار های اختصاصی

۵-لزوم به استفاده از لوازم جانبی اصلی

همچنین برای تعمیرات نرم افزاری مک و یا تعمیر مکینتاش میتوانید با شماره  ----- تماس حاصل فرمایید.